Paardentaal Boek Sharon Wilsie Gretchen Vogel Recensie Waardering
Het boek Paardentaal van Sharon Wilsie en Gretschen Vogel is in juli 2017 in Nederlandse vertaling verschenen bij Bloemendal Uitgevers. Onze redacteur paardenboeken zal het boek binnenkort lezen en een boekbespreking schrijven en een waardering geven. De Paardentaal boek Sharon Wilsie Gretchen Vogel recensie kun je dan ook binnenkort op deze pagina verwachten. Het boek Paardentaal is geschreven door Sharon Wilsie. Zoals de naam al verklapt, gaat dit boek over paardentaal. Ze heeft maandenlang bestudeerd hoe paarden met elkaar communiceren. Ze is gaan uitproberen wat er gebeurt als ze zélf gebruik maakt van diverse ademhalingen, aanrakingen, gebaren en rituelen. En het levert bijzondere resultaten op. Ik kan alvast vertellen, ik ben om! Diverse dingen heb ik zelf uitgeprobeerd bij verschillende paarden, en het werkt echt!
Boek Paardentaal: een onmisbare gids voor paardeneigenaren!
Dat paarden en mensen niet op dezelfde manier met elkaar communiceren, is helder. Mensen maken vooral gebruik van het gesproken woord. Ze laten zich nog wel eens om de tuin leiden door mooie woorden en missen soms de ware betekenis achter de woorden. Een paard laat zich niet op die manier voor de gek houden. Je kunt hem met lieve woorden aanspreken, maar als je eigenlijk boos of ongeduldig bent, zal hij dat waarnemen. Maar hoe werkt die communicatie tussen paarden nu? In het boek Paardentaal legt SharonWillis dit stap voor stap uit. Het boek is daardoor ontzettend praktisch. Je kunt direct zelf dingen gaan uitproberen. Ze noemt zo negen manieren om te ademen en ze betekenen voor paarden allemaal iets anders. Hoe gaaf is het om dat te weten en te herkennen!
Meer inzicht in je paard dankzij Sharon Wilsies uitleg
Een deel van wat Wilsie vertelt, wist ik al wel. Maar andere dingen absoluut niet. Een paard dat opdringerig is, duwen we vaak weg bij de neus. Ik wist niet dat dit voor paarden eigenlijk een uitnodiging is tot spelen! Kun je je voorstellen wat een miscommunicatie er kan ontstaan door zo’n simpel gebaar! Ook als paarden langs hun been gaan wrijven tijdens les of training, ben ik tegenwoordig extra alert. Dit kan namelijk een teken zijn van ongemak (meestal mentaal). Door langs het been te wrijven, komen wat hormonen vrij die het paard een geruster gevoel geven. Wat ik ook gemerkt heb, is dat hoe vaker je een paard in zijn taal aanspreekt, hoe makkelijker het gaat. Is een paard echt enorm afgesloten, zul je meer geduld moeten hebben. Maar dankzij het boek Paardentaal heb ik nog meer inzicht in het gedrag van de paarden waarmee ik werk. Het Paardentaal boek van Sharon Wilsie en Gretchen Vogel is gewaardeerd met ★★★★ (uitstekend).
Recensie van: Jolien Dalenberg (Paardenfeest)
SHARON WILSIE, GRETCHEN VOGEL – PAARDENTAAL
Communiceren met paarden in hun eigen taal
– Titel: Paardentaal
– Schrijfsters: Sharon Wilsie, Gretchen Vogel
– Soort boek: boek over paardengedrag, paarden begrijpen
– Origineel: Horse Speak (2016)
– Nederlandse vertaling: Willemien Werkman
– Uitgever: Bloemendal Uitgevers
– Verschenen: juli 2017
– Omvang: 213 pagina’s
– Uitgave: Gebonden Boek (met foto’s)
– Prijs: € 29,95
– Waardering: ★★★★ (uitstekend) Jolien Dalenberg
– …Meer Informatie en Bestellen >
Flaptekst Paardentaal Boek Sharon Wilsie Gretchen Vogel
Elke beweging van het paard – een trilling van de huid, het opensperren van een neusgat, knipperen van een ooglid, de zwaai van een staart – heeft betekenis. Wij zien deze signalen meestal niet of interpreteren ze verkeerd, wat onvermijdelijk leidt tot verwarring bij het paard en frustratie bij ons. Paardentaal ontleedt de subtiele lichaamstaal van het paard in zijn belangrijkste onderdelen en biedt visuele herkenningspunten die we werkelijk kunnen begrijpen. Sterker nog, dit boek leert ons met eenvoudige middelen als ademen, staan en wijzen de paardencommunicatie na te doen. Dit is het eerst boek dat ons echt leert met paarden te ‘praten’ in hun lichaamstaal in plaats van met woorden en lead ropes.
Bijpassende Boeken en Informatie
– Nieuwe Paardenboeken Overzicht